Het Nieuwe Rijden

Brandstof, onderhoud en milieu: drie essentiële factoren bij Het Nieuwe Rijden. Door het leren van nieuwe rijtechnieken kan energiezuiniger en minder milieubelastend worden gereden. Het voordeel van training op de trucksimulator is dat er objectief wordt gemeten. Daarnaast worden er gelijke ritten gereden onder exact gelijke omstandigheden. Ook biedt het gebruik van de trucksimulator de mogelijkheid om zowel alledaagse als extreme situaties na te bootsen. Deze training telt mee als praktijktraining voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs.

Selecteer rechts de juiste datum!

Voor wie?
Chauffeurs, die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C of D (eventueel inclusief E). De training is geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren chauffeurs.

Resultaat
Deelnemers leren rijtechnieken gebruiken waarmee energiezuiniger en minder milieubelastend wordt gereden en de kostprijs per kilometer lager wordt. Ze zijn in staat meer anticiperend te rijden.

Onderwerpen
–  Principe van specifiek brandstofverbruik
–  Brandstofbesparende rijstijl
–  Voertuig en chauffeur
–  Invloeden van weer, weg en verkeer op brandstofverbruik
–  Techniek en uitvoering van het voertuig
–  Invloed van de chauffeur op het brandstofverbruik
–  Anticiperend rijgedrag

Examen
Na afloop wordt geen examen afgenomen. Deelnemers ontvangen een getuigschrift van het Sectorinstituut Transport en Logistiek als bewijs van deelname. Ook krijgen ze het beoordelingsformulier waarop de prestaties van de praktijkritten staan vermeld. De beoordelingsformulieren worden teruggekoppeld naar het bedrijf in de vorm van een rapport. Op deze manier kan brandstofbesparing een vast onderdeel worden van de bedrijfsvoering met blijvende resultaten.

Wat is CCV code 95?
Code 95 is een code om aan te geven dat u als chauffeur vakbekwaam bent. De code is 5 jaar geldig. Daarom is het van belang om uw vakbekwaamheid te verlengen voordat deze verloopt. Dit is mogelijk door ervoor te zorgen dat u 35 uur nascholing hebt gevolgd, zodat de code 95 verlengd kan worden.

Voor wie is code 95?
De Richtlijn Vakbekwaamheid geldt voor alle chauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs C en geldt voor alle landen in de Europese Unie. Daarbij maakt het niet uit of de chauffeur in de EU woont of werkt. Ook chauffeurs van buiten de EU, die werken bij een bedrijf dat gevestigd is in één van de landen binnen de EU, zijn verplicht een code 95 op hun rijbewijs te hebben.

Tarief
Deelname aan de dagcursus Het Nieuwe Rijden bedraagt nu tijdelijk € 286,00 excl. btw.  in plaats van  € 386,00 excl. btw. Inschrijven op basis van beschikbaarheid.
Lunch & lesmateriaal zijn inbegrepen. De toeslag voor CCV bedraagt € 20,00 excl. btw.

meer weten?