Schadepreventie

De training is bedoeld om de rijprestaties van chauffeurs te verbeteren en daarmee schade tot een minimum te beperken. Hierbij leert de chauffeur technieken waardoor hij zich verder ontwikkelt tot een veilige en defensieve weggebruiker. De chauffeur wordt zich meer bewust van de resultaten van een defensieve rijstijl en leert beter omgaan met onverwachte situaties, die hij op de weg tegen kan komen. Op de simulator traint de deelnemer in het omgaan met risicovolle situaties, zodat hij/zij hierop professioneel anticipeert. De training kent een modulaire opbouw, er kan gebruik worden gemaakt van verschillende scenario’s. Deze training telt mee als praktijktraining voor de verplichte nascholing voor beroepschauffeur. De waarde van deze training is 7 uur.

Selecteer rechts de juiste datum!

Voor wie?
Chauffeurs, die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C of D (eventueel inclusief E). De training is geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren chauffeurs.

Resultaat
Deelnemers leren hun rijvaardigheid te verbeteren. De werkgever bespaart kosten op onderhoud en brandstof en reduceert schades.

Inhoud
De training bestaat uit een praktijk-, theoriedeel en nabespreking. De deelnemer rijdt een aantal ritten op de simulator. Deze ritten worden gereden onder verschillende weersomstandigheden en kunnen in verschillende gebieden binnen Europa plaatsvinden. Er kan gebruik worden gemaakt van scenario’s die aansluiten op de praktijksituatie van het transportbedrijf. De training bevat standaard de modules manoeuvreren en verkeersinzichtelijk rijden, daarna kan een keuze gemaakt worden uit twee van de volgende modules:
–  Rijden met wisselende weersomstandigheden
–  Omgaan met noodsituaties
–  Rijden in de bergen
–  Uitwijken op gladde ondergrond
–  Omgaan met kantel gevaar
–  Links rijden
–  Milieubewust rijden

Examen
Na afloop wordt geen examen afgenomen. Deelnemers ontvangen een getuigschrift van het Sectorinstituut Transport en Logistiek als bewijs van deelname. Ook krijgen ze het beoordelingsformulier waarop de prestaties van de praktijkritten staan vermeld. De beoordelingsformulieren worden eveneens teruggekoppeld naar het bedrijf in de vorm van een rapport om blijvende resultaten te garanderen.

Wat is CCV code 95?
Code 95 is een code om aan te geven dat u als chauffeur vakbekwaam bent. De code is 5 jaar geldig. Daarom is het van belang om uw vakbekwaamheid te verlengen voordat deze verloopt. Dit is mogelijk door ervoor te zorgen dat u 35 uur nascholing hebt gevolgd, zodat de code 95 verlengd kan worden.

Voor wie is code 95?
De Richtlijn Vakbekwaamheid geldt voor alle chauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs C en geldt voor alle landen in de Europese Unie. Daarbij maakt het niet uit of de chauffeur in de EU woont of werkt. Ook chauffeurs van buiten de EU, die werken bij een bedrijf dat gevestigd is in één van de landen binnen de EU, zijn verplicht een code 95 op hun rijbewijs te hebben.

Tarief
Deelname aan de dagcursus Schadepreventie bedraagt nu tijdelijk € 286,00 excl. btw.  in plaats van  € 386,00 excl. btw. Inschrijven op basis van beschikbaarheid. De toeslag voor CCV bedraagt € 20,00 excl. btw.
Lunch & lesmateriaal zijn inbegrepen.

meer weten?